Negatieve gedachten de baas

Negatieve gedachten de baasEen groep werkloze managers krijgt sollicitatietraining. Eén van hen is 55 jaar en zoekt al acht maanden tevergeefs werk. Ook na de training lukt het hem niet om ’n negatieve gedachten de baas te worden. Hij is bang om te falen en vraagt zich af of het niet stom is om te willen veranderen. Toch gaat hij zijn droom achterna en nu heeft hij een baan als makelaar.

Hoe dat kan? Dat lees je in ons artikel voor TVOO. We beschrijven een onderzoek naar een training waarin deelnemers leren hoe je negatieve gedachten de baas wordt met positieve self-talk. De resultaten zijn verbluffend

Positieve self-talk is niet alleen handig voor werkzoekenden die er geen gat in zien, maar ook voor verkopers die opzien tegen afwijzing, bescheiden mensen die assertiever willen worden maar dat niet durven, sprekers met plankenvrees – eigenlijk voor iedereen dus. Daarom beschrijven we aan het eind van het artikel hoe je positieve self-talk toepast in een eigen training.

Lees hier het artikel ‘Negatieve gedachten de baas’ dat we schreven voor het Tijdschrift voor Ontwikkeling in organisaties.

Ook evidence-informed leren trainen?

Wil je evidence-informed leren trainen? Doe dan mee aan één van onze opleidingen. De vakopleiding Train de trainer is speciaal bedoeld voor startende en medior communicatietrainers. In de opleiding Didactisch meesterschap zit je goed als je een senior communicatietrainer bent.

Plaats een reactie