Maatwerktraining

Wanneer je met een team van trainers interne of externe klanten traint, doe je prachtig werk. Want samen sta je sterk en kun je echt impact hebben. Maar soms kan het ook lastig zijn. Want wat doe je met opdrachtgevers die vage vragen op je bordje leggen. Hoe ga je om met deelnemers die verplicht in je training zitten en er geen zin in hebben. En hoe voorkom je dat meningsverschillen binnen jullie team veel tijd kosten bij het ontwerpen of uitvoeren van een training?

Meer resultaat met een maatwerktraining

In een maatwerktraject stellen we samen een programma op dat precies aansluit bij de vragen waarmee jullie zitten. Daarmee geven jullie de ontwikkeling van jullie team een enorme boost.

Meer effect

Jullie boeken veel meer resultaat in de praktijk, doordat jullie een goede intake met de opdrachtgever kunnen houden, scherp kunnen ontwerpen en doelgericht kunnen trainen.

Meer houvast

Jullie weten beter wat je doet en waarom je dat doet. Jullie kunnen trainingsvragen verhelderen, de juiste werkvormen kiezen en trainingen veilig en stevig begeleiden.

Betere samenwerking

Jullie werken gemakkelijk samen, doordat jullie dezelfde taal spreken. Jullie kunnen samen ontwerpen, samen trainen en trainingen aan elkaar overdragen. Je weet precies wat er met welke werkvorm bedoeld wordt.

Beter imago

Jullie imago binnen de organisatie of de markt wordt beter, doordat jullie goed werk leveren. Opdrachtgevers en deelnemers vertellen anderen dat jullie echt het verschil maken. Daardoor krijg je gemakkelijker opdrachten en zitten deelnemers minder in de weerstand.

Hoe gaan we te werk?

Om een maatwerktraining helemaal op maat te maken, zetten we gewoonlijk de volgende stappen.

1. Telefonische kennismaking

De kennismaking vindt altijd telefonisch plaats met Karin de Galan. Karin onderzoekt wat jullie te leren hebben en of onze aanpak daarbij aansluit. Als jullie ja zeggen tegen de samenwerking zoekt Karin de trainer die het best bij jullie past.

2. Intake

De trainer komt langs voor een intake. We duiken in jullie trainingen en materiaal om een goede beeld te krijgen van jullie praktijk. In het gesprek gaan we samen na wat jullie precies te leren hebben.

3. Programma op maat

We maken een programma op maat. Daarbij kiezen we samen de onderwerpen die er het meest toe doen. In een maatwerktraining werken jullie altijd met je eigen materiaal.

4. Kern: 2 of meer dagen intensieve training

De kern van een maatwerktraining bestaat uit 2 of meer dagen intensieve training. Tijdens de trainingsdagen leer je elke keer nieuwe vaardigheden en technieken. We leggen de theorie kort uit en besteden veel tijd aan oefenen.

5. Toepassingsopdrachten

Het is belangrijk dat jullie het geleerde meteen toepassen in de praktijk. Daarom nemen we in elke maatwerktraining altijd een of meer toepassingsopdrachten op. Hierop krijg je feedback van de trainer.

6. Elektronische leeromgeving

Om de transfer extra te ondersteunen kunnen we een leeromgeving op maat maken. Hierin kunnen de trainers voorbeeldfilmpjes zien van trainersvaardigheden en kunnen ze verdiepingsopdrachten maken, waardoor de stof nog beter landt.

Wat kost een maatwerktraining?

Hoeveel een maatwerktraining kost, hangt af van het programma. Je kunt uitgaan van de volgende bouwstenen.
• Intake: €400
• Ontwerp en uitvoering: €2400 per dag
• Huiswerkopdrachten: €50 tot €150 per opdracht per persoon
• Leeromgeving op maat: €100 tot €300 per persoon

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je onze antwoorden op veelgestelde vragen over maatwerk. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt. Zit jouw vraag er niet bij? Bel ons dan op 06 543 08 229

Wie hebben jullie zoal getraind?

Door de jaren heen hebben we heel verschillende teams van trainers getraind. We hebben onder meer gewerkt voor Dreamfactory, Vis trainingen, Edin, Dialogue, Jumbo, KLM, de Kindertelefoon, het Anne Frank Huis, JOP, FNV-formaat, het UWV, de gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam.

We hebben ervaren en onervaren trainers. Kunnen die in dezelfde groep?

Ja. De stof die we bieden, is ook voor ervaren trainers nieuw, terwijl starters er meteen een goede basis mee leggen. Zij kunnen dus prima samen in de training. Het is wel belangrijk dat alle trainers de mogelijkheid hebben om de stof tijdens het traject toe te passen in de praktijk.

We willen eigen mensen opleiden tot interne ‘train de trainer’. Werkt dat?

Dat is een goed idee, want zo haal je structureel kwaliteit in huis. Wij hebben dat eerder gedaan bij onder meer de Kindertelefoon en FNV-formaat. Eén persoon uit de organisatie volgt de vakopleiding train de trainer. Na afloopt geven we de trainer nog een tijdje coaching, terwijl hij of zij intern collega’s opleidt.

Hoe lang duurt een maatwerktraining meestal?

Dat hangt ervan af. Als jullie maar weinig trainen en vooral inhoudelijke kennis overdragen, kom je al een heel eind met een traject van 3 dagen. Maar als jullie minstens een dag per week trainen en bovendien communicatievaardigheden intrainen, is vaak een langer traject nodig. Dan moet je eerder denken aan een traject tussen de 5 en 10 dagen.

We krijgen een teambijeenkomst. Kunnen jullie dan iets doen?

Wanneer dat de start is van een traject, kan dat zeker. Maar we verzorgen geen losse bijeenkomsten van 1 of 2 dagdelen. Met onze maatwerktrainingen willen we namelijk resultaat boeken in de praktijk. En dat kan alleen als we de transfer kunnen stimuleren en bewaken. Daarom trainen we minimaal 2 dagen met tussentijdse opdrachten.

Geeft Karin de Galan ook lezingen?

Karin is beperkt te boeken voor lezingen voor grote groepen. Karins lezingen zijn altijd op maat gemaakt voor jullie organisatie en interactief van opzet. Voor lezingen hanteren we een minimumaantal deelnemers van 75 personen. Je kunt een lezing ‘los’ boeken of gebruiken om te onderzoeken of er animo bestaat binnen de organisatie voor een langer traject. De kosten zijn €2500 per lezing.

Kan ik eerst met jullie kennismaken?

Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt ons bellen op 06 543 08 229 en dan bespreken we over de telefoon wat je wilt en wat wij kunnen bieden. Je kunt ook met een of meer trainers naar onze introductiedag komen. Hier krijg je in korte tijd goed zicht op onze aanpak. Lees hier meer over de introductiedag »

Kan ik jullie vragen om een vrijblijvende offerte?

We begrijpen dat het voor jullie organisatie handig is om op deze manier meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Maar onze capaciteit voor acquisitie is beperkt. Daarom stellen we pas een offerte op, nadat jullie organisatie voor ons gekozen heeft. Je kunt ons wel altijd bellen voor een oriënterend gesprek en een prijsindicatie.

Waarin onderscheiden jullie je van andere trainingsbureaus?

Wij zijn het enige bureau in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in het trainen van trainers. We hebben een eigen unieke methode ontwikkeld die ontstaan is in de praktijk en enorm goed werkt. Lees hier meer over de methode van Karin de Galan »