Vakopleiding train de trainer

Dé train de trainer voor startende communicatietrainers

Je bent net begonnen als trainer of wilt dat gaan doen. Je vindt trainen een geweldig vak, maar ook lastig. Want hoe bouw je een training het best op, hoe ga je om met lastige reacties van deelnemers en hoe deal je met je eigen spanning?

Voor startende communicatietrainers

De vakopleiding train de trainer is bedoeld voor communicatietrainers met 0 tot 3 jaar ervaring. Je wilt deelnemers bijvoorbeeld leren hoe ze klantgericht reageren, leidinggeven of presenteren, maar hebt daar weinig of geen ervaring in. Rollenspellen zijn daarbij een essentiële werkvorm.

Geef je trainingen over meer inhoudelijk onderwerpen en gebruik je weinig of geen rollenspellen? Dan is de opleiding Van deskundige naar trainer waarschijnlijk beter geschikt. Ben je geen starter en verzorg je al langer communicatietrainingen? Kijk dan eens bij de opleiding Excellent trainen of bij de leergang Didactisch meesterschap.

Kom je er niet uit welke opleiding bij je past? Bekijk dan deze keuzehulp of bel met Peter Baggen op 06 543 08 229.

Wat levert de vakopleiding train de trainer op?

Met de vakopleiding train de trainer leg je een stevige basis onder je nieuwe vak. Wanneer je nog niet zo lang traint, kan het voelen dat je doet alsof. ‘Ze denken wel dat ik trainer ben, maar ik doe maar wat!’ Na afloop van de vakopleiding is die onzekerheid weg en sta je stevig in je schoenen. Je weet welke verantwoordelijkheden je hebt, neemt de leiding op spannende momenten en houdt het groepsproces in de gaten. Je staat ontspannen voor de groep en bént echt een trainer.

Tijdens de vakopleiding leer je alle vaardigheden die je nodig hebt als communicatietrainer. De vakopleiding is een compleet pakket voor de professionele communicatietrainer.

Vage vragen concreet maken

Met het diagnoseschema maak je vage vragen van opdrachtgevers moeiteloos concreet. Zo ontwerp je programma’s waarmee iedereen blij is. Je hebt geen deelnemers meer die iets anders willen dan de opdrachtgever dacht.

Door de opleiding ben ik nu in staat om professionele intakes te doen bij opdrachtgevers en heel gericht trainingen te ontwerpen, praktijkgericht en direct toepasbaar voor mijn deelnemers. Echt een aanrader.
– Kevin de Haas Vakopleiding train de trainer

Sneller en beter ontwerpen

Trainingen ontwerpen kan een hele puzzel zijn. Want welke werkvormen kies je en hoe zet je die achter elkaar? In onze vakopleiding train de trainer leer je doelgericht werken aan ‘willen’ en ‘kunnen’. Daardoor ontwerp je gemakkelijker en krijg je betere trainingen.

Wat een fantastische opleiding! In 8 maanden tijd zoveel geleerd over de opbouw van een training (programma ontwerpen) als het trainen zelf. De opleiding zit zo goed in elkaar dat het mogelijk is om in 8 maanden het trainerschap te leren.
– Karin van Geloven Vakopleiding train de trainer

Iedereen in de leerstand krijgen

Niet alle deelnemers staan meteen te springen om een training. Met de werkvormen in de ‘glijbaan’ krijg je ze toch in de leerstand, zonder dat je daar hard voor hoeft te werken. Je zit zonder buikpijn aan de lunch, omdat je voelt dat iedereen is aangehaakt.

Het didactisch model van De Galan biedt je houvast om een gebalanceerde training te ontwerpen waarbij je elke deelnemer meekrijgt. En die ene deelnemer die je niet meekrijgt? Don’t worry! Ook dat komt aan bod in de opleiding.
– Max Ohlenschlager Vakopleiding train de trainer

Meer succes met rollenspellen

Rollenspellen leveren veel op, maar zijn ook complex. Met de successpiraal krijg je handvatten om de oefenaar, tegenspeler en observanten goed aan te sturen. Daardoor verdwijnt weerstand tegen rollenspellen en sluiten de deelnemers altijd af met een succeservaring.

De opleiding is zeer to the point. Het model van de successpiraal is uiterst praktisch en sluit naadloos aan bij de praktijk.
– Harry Bakker Vakopleiding train de trainer

Trainen met effect

Heeft trainen effect? Als je het goed doet wel. Bij ons leer je hoe je trainingen zo ontwerpt en begeleidt dat de deelnemers de stof echt gaan toepassen in hun praktijk. Daardoor zijn deelnemers en opdrachtgevers uitermate tevreden.

Ruim twee jaar na dato heb ik nog steeds veel profijt van de opleiding: ik gebruik de methode van Karin bijna dagelijks in mijn werk! Ik merk ook dat opdrachtgevers het erg waarderen dat in een offerte precies staat welke methode ik hanteer.
– Marieke Hofman Vakopleiding train de trainer

Weten wat je doet

In een training gebeuren altijd onverwachte dingen. Met de vakopleiding train de trainer krijg je houvast. Je snapt wat er gebeurt in leer- en groepsprocessen en kunt daar adequaat op reageren. Je weet wat je doet en daardoor werk je ontspannen met de groep.

Nu weet ik hoe ik een goede training ontwerp, een intake bij de opdrachtgever houd en hoe ik omga met lastige vragen van deelnemers. En hoe ik het kort houd. Voor de opleiding was tijdsbewaking echt een probleem, nu ben ik in staat om in een uur een minitraining te geven waar deelnemers echt iets leren.
– Mirjam Visscher Vakopleiding train de trainer

Erkend diploma

Heb je alle trainingsdagen gevolgd, alle opdrachten gemaakt, de leeromgeving goed gebruikt en de kennistoets gehaald? Dan krijg je een erkend diploma van de Stichting Post HBO. Daarmee kun je voor de dag komen. Het diploma geeft je een vrijstelling voor de audit ‘docent’ bij het CRKBO en maakt dat je gemakkelijker lid kunt worden van de Nobtra, de beroepsvereniging voor trainers.

Heb je groep 9 t/m 54 van de vakopleiding train de trainer afgerond? Dan ziet de regeling om het SPHBO-diploma te verkrijgen er anders uit. Lees meer over de oude regeling om het SPHBO-diploma te verkrijgen.

Trainen is een serieus vak met enorm veel impact voor bedrijf, trainee en trainer. Daar hoort een professionele opleiding bij. De vakopleiding train de trainer van Karin de Galan is DE opleiding om het vak van trainer te leren, maar vooral toe te passen.
– Eric Reversma Vakopleiding train de trainer

Hoe ziet de vakopleiding train de trainer eruit?

Hieronder vatten we de vakopleiding train de trainer in 10 steekwoorden samen. Meteen naar de uitgebreide folder met het competentieprofiel, het programma en veel meer? Download die hier.

1. Super praktisch en evidence-based

In de vakopleiding train de trainer leer je werken met een methode die super praktisch en evidence-based is. Wil je er meer over weten? Download dan ons e-book of kom naar de Introductiemiddag.

2. Persoonlijke intake

Je start altijd met een persoonlijke intake. Samen met de trainer die de opleiding verzorgt, onderzoek je wat je wilt leren en of de vakopleiding train de trainer bij je past.

3. Kern: 7 x 2 dagen training

De kern van de vakopleiding train de trainer bestaat uit 7 modules van 2 dagen met intensieve training. Tijdens de modules leer je elke keer weer nieuwe vaardigheden en technieken. De totale studielast van de vakopleiding train de trainer is 320 uur.

Een praktische opleiding die zorgt dat je als trainer sterk in je schoenen komt te staan, ook als je minder ervaren bent. Veel wisselende werkvormen, veilige omgeving om te durven doen, goede begeleiding. Confronterend soms, maar altijd leerzaam en met respect.
– Natasja Rentenaar Vakopleiding train de trainer

4. Samen oefenen

Na elke module kom je bij elkaar met je oefengroep. Met z’n vieren oefen je gericht verder met bepaalde vaardigheden, zoals omgaan met weerstand of trainen met de successpiraal.

In de praktijk toepassen van wat je leert. Reflectie en feedback van de docenten en je collega cursisten, bijeenkomsten met je oefengroep. Negen maanden aan het werk met een enorme diversiteit aan collega cursisten. Het zijn voor mij de ingrediënten geweest voor een mooie ontwikkeling als persoon en als trainer.
– Marina Schut Vakopleiding train de trainer

5. Ontwerpopdrachten

Tussen de trainingsdagen door maak je regelmatig ontwerpopdrachten. Op elke ontwerpopdracht krijg je uitgebreid feedback van je trainer.

Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik nu zelf trainingen op maat kan ontwerpen en geven. De methode van Karin de Galan werkt gewoon super.
– Marjanka Aalders Vakopleiding train de trainer

6. Toepassen in de praktijk

Om het vak goed te leren, is het belangrijk dat je al tijdens de vakopleiding train de trainer ervaring opdoet met trainen. Het is mooi als dat tijdens je werk kan. Lukt dat nog niet? Dan kun je ook oefenen op vrienden en collega’s – met een groepje van drie kun je al aan de slag.

Heb je nog geen onderwerpen om in te trainen? Kijk dan eens bij onze trainingsdagen over veelgebruikte communicatiemodellen. Je leert in één dag een veelgebruikt communicatiemodel en krijgt een map met uitdelers, checklisten en heel veel werkvormen. We raden deelnemers vaak aan om de training Assertiviteit 2.0 te volgen omdat die inhoud voor allerlei soorten deelnemers relevant is.

Karin de Galan is een vakvrouw die alles tot in de puntjes heeft geregeld. Op een hele praktische manier brengt zij de theorie zodat ik het geleerde direct heb kunnen toepassen in de praktijk.
– Anja de Kleijn Vakopleiding train de trainer

7. Je trainer als coach

De hoofdtrainer van de opleiding is ook je persoonlijke coach. Hij geeft je feedback op alle opdrachten en beantwoordt tussentijdse vragen.

Zo werkt leren echt! Soms een sprong in ’t diepe wagen, vallen en weer opstaan, nieuwe ervaringen opdoen en je gesteund voelen door een trainer die je uitdaagt en heldere feedback geeft. Ik heb nog nooit zoveel in korte tijd geleerd als hier.
Angeline Smit Vakopleiding train de trainer

8. Ruimte voor een eigen stijl

Tijdens de vakopleiding train de trainer zie je drie van onze trainers aan het werk, onder wie Karin de Galan. Je zult zien dat we allemaal onze eigen stijl hebben en toch dezelfde methode toepassen. Dat maakt het gemakkelijker om zelf je eigen stijl te ontwikkelen.

Wat mij erg aansprak in de opleiding was het feit dat trainen als ambacht wordt beschouwd. De kwaliteit van de trainers is uitstekend. Ook de kleine cursusgroep en de grote persoonlijke aandacht spraken mij zeer aan.
– Marjoke de Grijs Vakopleiding train de trainer

9. Persoonlijke leeromgeving

Je krijgt toegang tot een digitale leeromgeving tjokvol voorbeelden uit echte trainingen, praktijkvragen en extra uitleg over de theorie.

Erg inspirerende opleiding en trainer. Ik had er via via veel goeds over gehoord en deze belofte is waargemaakt.
Vivian Wijsman Vakopleiding train de trainer

10. Minitrainingen als leerversnellers

Halverwege de vakopleiding train de trainer ontwerp en verzorg je een minitraining. Daardoor oogst je wat je al kan en krijgt je leerproces meer focus. Aan het eind van de opleiding geef je een tweede minitraining, nu voor externe gasten. Door hun enthousiaste reacties merk je pas goed hoeveel je de afgelopen negen maanden geleerd hebt.

Instaptraject

Heb je besloten dat je wilt starten met de vakopleiding train de trainer en blijkt die vol te zitten? Dan hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Want met ons instaptraject kun je al aan de slag voordat de opleiding begonnen is. Je krijgt van ons een paar handige handvatten waarmee je de eerste stappen kunt zetten als trainer. Op die manier doe je meteen ervaring op en haal je naderhand des te meer uit de opleiding. Lees hier meer over het instaptraject »

Certificeren als Karin de Galan trainer

Heb je de vakopleiding train de trainer afgerond met een SPHBO-diploma? Dan kun je ook een stap verder gaan en je laten certificeren als Karin de Galan trainer. Daarmee geef je een extra impuls aan je professionele ontwikkeling en aan je zichtbaarheid. Lees meer over certificeren als Karin de Galan trainer.

Heb je groep 9 t/m 54 van de vakopleiding train de trainer afgerond? Dan ziet de regeling om je te laten certificeren als Karin de Galan trainer er anders uit. Lees meer over de oude regeling om je te certificeren als Karin de Galan trainer.

Praktische zaken

Meedoen aan de vakopleiding train de trainer kost €5450. Als je wilt, kun je betalen in termijnen – samen spreken we dan een soepele betalingsregeling af. Er komt geen btw bovenop de prijs, want daarvan zijn we vrijgesteld. Alle reguliere kosten zijn inbegrepen in de prijs: begeleiding, zaalhuur, lunch, studiemateriaal en het diploma.

Een trainingsdag duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Een eventuele overnachting regel en betaal je zelf. Tijdens de opleiding gebruik je drie boeken van Karin de Galan. Je schaft de boeken zelf aan, zodat je ze al voor de opleiding kunt lezen.

  • Trainen, een praktijkgids – derde editie (Pearson 2015).
  • Trainingen ontwerpen – derde editie (Thema 2015).
  • Zo werken rollenspellen echt (Thema 2015).

Zin om mee te doen?

Geef je op via de blauwe inschrijfknop aan de zijkant van of onderaan deze pagina. Dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek. Samen met de trainer bekijk je dan wat je wilt leren en wat de opleiding biedt.

Overweeg je om mee te doen aan de vakopleiding train de trainer, maar wil je ons eerst aan het werk zien? Kom dan naar de Introductiemiddag. Ook daarvoor kun je je opgeven via de blauwe inschrijfknop aan de zijkant van of onderaan deze pagina.