Opleiding train de trainer

Dé opleiding voor communicatie- en gedragstrainers

Trainen is een prachtig vak. Want je komt dicht bij mensen en ziet ze zienderogen groeien. Als het lekker loopt, ga je tevreden naar huis.

Trainen is ook een uitdagend vak. Want hoe krijg je iedereen in de leerstand, hoe ga je om met verschillende opdrachtgevers en hoe zorg je ervoor dat deelnemers echt anders gaan denken en doen?

Meer en makkelijker resultaat met de train de trainer

Als trainer bereik je meer en makkelijker resultaat wanneer je weet wat je doet. Met onze opleiding train de trainer leg je een fundament onder je trainerschap.

Maak vage vragen moeiteloos concreet

Met het diagnoseschema maak je vage vragen van opdrachtgevers concreet en help je ze om te kijken vanuit de deelnemers. Zo ontwerp je programma’s waarmee iedereen blij is. Je hebt geen groepen meer die iets heel anders blijken te willen.

Door de opleiding ben ik nu in staat om professionele intakes te doen bij opdrachtgevers en heel gericht trainingen te ontwerpen, praktijkgericht en direct toepasbaar voor mijn deelnemers. Echt een aanrader.
– Kevin de Haas Vakopleiding train de trainer

Ontwerp sneller en beter

Trainingen ontwerpen kan een hele puzzel zijn. Welke werkvormen kies je, hoe zet je ze achter elkaar? In onze train de trainer leer je doelgericht werken aan ‘willen’ en ‘kunnen’. Daardoor ontwerp je makkelijker en krijg je betere trainingen.

De opleiding zorgt ervoor dat je enthousiasme en ervaring als trainer worden onderbouwd met de juiste kennis en expertise. Het resultaat? Je kan trainingen geven en ontwerpen met een scherpe focus en dynamische opbouw die echt aansluiten bij je deelnemers.
– Tom Iterbeke Vakopleiding train de trainer

Iedereen in de leerstand

Niet alle deelnemers staan meteen te springen om een training. Met de werkvormen in de ‘glijbaan’ krijg je ze toch in de leerstand, zonder dat je daar hard voor hoeft te werken. Je zit zonder buikpijn aan de lunch, omdat je voelt dat iedereen is aangehaakt.

Het didactisch model van De Galan biedt je houvast om een gebalanceerde training te ontwerpen waarbij je elke deelnemer meekrijgt. En die ene deelnemer die je niet meekrijgt? Don’t worry! Ook dat komt aan bod in de opleiding.
– Max Ohlenschlager Vakopleiding train de trainer

Meer succes met rollenspellen

Rollenspellen leveren veel op, maar zijn ook complex. Met de ‘successpiraal’ krijg je handvatten om de oefenaar, tegenspeler en observanten goed aan te sturen. Daardoor verdwijnt weerstand tegen rollenspellen en sluiten de deelnemers altijd af met  een succeservaring.

De opleiding is zeer to the point. Het model van de successpiraal is uiterst praktisch en sluit naadloos aan bij de praktijk.
– Harry Bakker Vakopleiding train de trainer

Trainingen met effect

Heeft trainen effect? Als je het goed doet wel. Bij ons leer je hoe je trainingen zo ontwerpt en begeleidt dat de deelnemers de stof daadwerkelijk toepassen in de praktijk. Daardoor zijn deelnemers en opdrachtgevers uitermate tevreden.

Ruim twee jaar na dato heb ik nog steeds veel profijt van de opleiding: ik gebruik de methode van Karin bijna dagelijks in mijn werk! Ik merk ook dat opdrachtgevers het erg waarderen dat in een offerte precies staat welke methode ik hanteer.
– Marieke Hofman Vakopleiding train de trainer

Weet wat je doet

In een training gebeuren altijd onverwachte dingen. Met onze train de trainer krijg je houvast. Je snapt wat er gebeurt in leer- en groepsprocessen en kunt adequaat reageren. Je weet wat je doet en daardoor werk je ontspannen met de groep.

Ik sta nu met meer zelfvertrouwen voor de groep. Daarbij ken ik de kneepjes van het vak en dat maakt me steviger. Ik voel dat ik nu meer recht van spreken heb, ik weet wat ik doe.
– Els van den Brempt  Vakopleiding train de trainer

Erkend diploma

Je kunt je opleiding train de trainer afsluiten met een individueel supervisie-traject. Daardoor word je nog beter en krijg je een erkend diploma van de Stichting Post HBO. Dat diploma geeft je een vrijstelling voor de audit ‘docent’ bij het CRKBO. Verder word je met een afgeronde opleiding makkelijker lid van de Nobtra, de beroepsvereniging voor trainers.

Trainen is een serieus vak met enorm veel impact voor bedrijf, trainee en trainer. Daar hoort een professionele opleiding bij. De opleiding train de trainer van Karin de Galan is DE opleiding om het vak van trainer te leren, maar vooral toe te passen.
– Eric Reversma Vakopleiding train de trainer

Hoe ziet de opleiding train de trainer eruit?

Hieronder vatten we de opleiding train de trainer in 10 steekwoorden samen. Meteen naar de uitgebreide folder met het competentieprofiel, het programma en veel meer? Download die hier.

1. Super praktisch en evidence-based

In de opleiding train de trainer leer je werken met een methode die super praktisch en evidence-based is. Wil je er meer over weten? Download dan ons e-book

2. Persoonlijke intake

Je start altijd met een persoonlijke intake. Samen met de trainer die de opleiding verzorgt, onderzoek je wat je wilt leren en of de opleiding train de trainer bij je past.

Als ervaren trainer wilde ik wel zeker weten wat ik ging leren. In het voorgesprek met Roderik Bender ‘proefde’ ik de meerwaarde t.o.v. andere opleidingen. Als ik terugkijk, is dit meer dan waar gemaakt. Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt als trainer en pas het model de Galan dagelijks toe in mijn trainingen.
– Hillebrand Ewolds Vakopleiding train de trainer

3. Kern: 7 x 2 dagen training

De kern van de opleiding train de trainer bestaat uit 7 modules van 2 dagen met intensieve training. Tijdens de modules leer je elke keer weer nieuwe vaardigheden en technieken. De totale studielast van de opleiding is 320 uur.

Niet te veel theorie, maar precies genoeg. Er wordt veel geoefend in de opleiding waardoor je je vaardigheden als trainer daadwerkelijk vergroot.
– Marieke Villani Vakopleiding train de trainer

4. Je trainer als coach

De hoofdtrainer van de opleiding is ook je persoonlijke coach. Hij geeft je feedback op alle opdrachten en beantwoordt tussentijdse vragen.

Ik heb genoten van de feedback die altijd warm en liefdevol was. Het meegenieten van mijn succesjes tijdens de leerproces voelden als een warm bad… De opleiding heeft me niet alleen professioneel veel gebracht, ik ben ook als mens gegroeid.
– Jonna van de Kam Vakopleiding train de trainer

5. Kleine groepen

Je zit in een groep van maximaal 12 deelnemers en 1 trainer. Een groot deel van de tijd werk je in kleinere subgroepen (meestal 3 of 4 mensen), zodat je veel tijd hebt om zelf te oefenen.

Wat mij erg aansprak in de opleiding was het feit dat trainen als ambacht wordt beschouwd. De kwaliteit van de trainers is uitstekend. Ook de kleine cursusgroep en de grote persoonlijke aandacht spraken mij zeer aan.
– Marjoke de Grijs Vakopleiding train de trainer

6. Oefengroep

Na elke module kom je bij elkaar met je oefengroep. Met z’n vieren oefen je gericht verder met bepaalde vaardigheden, zoals omgaan met weerstand of trainen met de successpiraal.

De intervisie groep geeft verdieping aan de opleiding waardoor het leer rendement nog hoger wordt. Het is een juweeltje dat ik in mijn rugzak van ervaringen stop. Ik kan deze opleiding echt aanraden ter verdieping of als startende trainer.
– Floor Langenhuijsen Vakopleiding train de trainer

7. Ontwerpopdrachten

Tussen de trainingsdagen door maak je regelmatig ontwerpopdrachten. Op elke ontwerpopdracht krijg je uitgebreid feedback van je trainer.

Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik nu zelf trainingen op maat kan ontwerpen en geven. De methode van Karin de Galan werkt gewoon super.
– Marjanka Aalders Vakopleiding train de trainer

8. Toepassen in je trainingen

Tussen de trainingsdagen door pas je de stof toe in eigen trainingen. Daardoor leer je meer en groeit je zelfvertrouwen.

De opleiding tot trainer is doelgericht en zeer praktisch. De checklists van Karin zijn legendarisch en zeer bruikbaar in je eigen trainingen.
– Romy de Rijk Vakopleiding train de trainer

9. Persoonlijke leeromgeving

Je krijgt toegang tot een digitale leeromgeving tjokvol voorbeelden uit echte trainingen, praktijkvragen en extra uitleg over de theorie.

Erg inspirerende opleiding en trainer. Ik had er via via veel goeds over gehoord en deze belofte is waargemaakt.
Vivian Wijsman Vakopleiding train de trainer

10. Certificering als sluitstuk

Na de opleiding train de trainer kun je je laten certificeren. Daardoor haal je nog meer uit de opleiding en groeit je zelfvertrouwen. Wanneer je slaagt, ontvang je een erkend diploma van de Stichting Post HBO. Dat diploma geeft je een vrijstelling voor de audit ‘docent’ bij het CRKBO. Lees meer over de certificering.

Voor mij is de combinatie van opleiding met de aansluitende certificering ideaal. Tijdens de opleiding leer je zoveel dat je na afloop niet alles perfect beheerst. Daarvoor is meer tijd en oefening nodig. Dankzij het certificeringstraject ben ik bewust bekwaam geworden: ik weet nu precies wat ik doe en waarom ik het doe.
– Stéphanie Bakker Vakopleiding train de trainer

Praktische zaken

De opleiding train de trainer kost €5250. Er komt geen btw bovenop de prijs, want daarvan zijn we vrijgesteld. Alle reguliere kosten zijn inbegrepen in de prijs: begeleiding, zaalhuur, lunch en studiemateriaal. Je schaft zelf de boeken aan zodat je die al voor de opleiding kunt lezen.

Na de opleiding kun je doorleren in het certificeringstraject. Op deze webpagina en in folder lees je meer over de certificering.