Trainersvaardigheden voor Experts

Je bent deskundig in de inhoud van je vak en je geeft er trainingen over of je wilt dat gaan doen. Maar hoe doe je dat zo dat mensen ook écht leren? Als inhoudsdeskundige weet je veel en wil je vaak van alles behandelen in korte tijd. Voor je het weet, ben je zelf steeds aan het woord en leren je deelnemers tóch weinig. Dus hoe zorg je ervoor dat je de belangrijkste theorie behandelt, zonder de groep te overvoeren? Welke oefeningen kies je zodat je deelnemers actief aan het werk gaan met de stof en ze alles ook echt kunnen toepassen na je training in hun eigen praktijk?

Trainersvaardigheden voor Experts

In de opleiding Trainersvaardigheden voor Experts leer je in 6 maanden hoe je selecteert wat er echt in je training moet zitten en wat je weglaat. Je leert hoe je je deelnemers motiveert voor jouw onderwerp en hoe je ze gericht laat oefenen met opdrachten die werken. Zodat ze geboeid zijn en ze hun werk beter kunnen doen na jouw training. En jij met plezier je vakkennis overdraagt aan anderen.

Wil je meedoen aan de opleiding Trainersvaardigheden voor Experts? Sinds 1 januari 2024 kun je daarvoor terecht bij De Trainingexperts. Dat bureau is een unieke partner van de School voor Training en heeft een exclusieve licentie om trainersopleidingen te verzorgen aan de hand van de methode van Karin de Galan. De School voor Training werkt nauw samen met De Trainingexperts en is betrokken bij de kwaliteit van de trainingen en opleiders.

Ga naar de website van de Trainingexperts »

Wat is er uniek aan Trainersvaardigheden voor experts?

Wanneer je communicatievaardigheden traint, moet je rollenspellen leren begeleiden. Maar als je vakinhoudelijke vaardigheden traint, heb je niets aan rollenspellen. De opleiding Trainersvaardigheden voor Experts is speciaal opgezet voor die laatste groep. Je leert allerlei soorten werkvormen en vaardigheden om vakinhoudelijke trainingen te verzorgen. Maar nog steeds met de methode van Karin de Galan als uitgangspunt en met als doel dat deelnemers hun expertise leren toepassen in hun praktijk.

Voorbeelden vakinhoudelijke vaardigheden

Speeches schrijven
LinkedIn gebruiken
Projectvoorstellen maken
Databases bouwen met Access
Klinisch redeneren
Stakeholderanalyses maken
Mechanical design in vacuüm

Voorbeelden communicatievaardigheden

Assertief reageren
Salesgesprekken voeren
Beoordelingsgesprekken voeren
Coachen
Gesprekken met patiënten voeren
Sollicitatiegesprekken voeren
Omgaan met medische missers

Waarom geeft de Trainingexperts deze opleiding?

Juist omdat Trainersvaardigheden voor Experts bedoeld is voor een specifieke doelgroep zijn er hoog gespecialiseerde opleiders voor nodig. Want experts worstelen vaak met de hoeveelheid theorie in hun trainingen. Daarvan is niet meteen duidelijk hoe je die omzet in gerichte oefeningen. Drie (oud-)trainers van de School voor Training waren en zijn gegrepen door die vraag en hebben zich daarin gespecialiseerd: hoe vertaal je inhoudelijke stof, die vaak taai is, naar een gefocuste, interactieve training. Zo is De Trainingexperts ontstaan vanuit de School voor Training: om de opleiding voor vakinhoudelijke experts alle aandacht te geven die ze verdient.

Foto met de oprichters van De Trainingexperts en de School voor training.
Van links naar rechts: Daan, Jaco, Karin, Marleen en Peter

Hoe is de Trainingexperts verbonden aan de School voor Training?

Jaco heeft jarenlang gewerkt voor de School voor Training. Daan en Marleen doen dat ook al jaren en zijn nog steeds verbonden aan de School voor Training. Binnen de School voor Training werkten en werken we dus nauw samen. Die samenwerking zetten we door met de oprichting van deze partner. Karin en Peter staan De Trainingexperts met raad en daad bij om te sparren over het aanbod, de kwaliteit en de nieuwste kennis uit de wetenschap van het trainen. Over en weer verwijzen we naar elkaar door, zodat alle trainers de opleiding krijgen die het best bij past bij hun praktijk.

Ga naar de website van de Trainingexperts »

Welke opleiding past bij mij?

Wil je weten welke trainersopleiding het best bij je past? Kom dan naar ons gratis oriëntatiewebinar dat we eens in de 6 weken verzorgen. Of bel met Peter: 06 543 08 229.