Trainersopleiding Van deskundige naar trainer

Giet je vakkennis moeiteloos in een interactieve training

Ben je vanuit je expertise in het trainersvak gerold of heb je die ambitie? Heb je al vaker voor groepen klanten gestaan of word je af en toe gevraagd om collega’s bij te spijkeren? Dan ben je vast veel heel goed in je vak, want anders zou je niet zoveel gevraagd worden. Maar je hebt vast ook gemerkt dat deskundigheid hebben niet hetzelfde is als deskundigheid overdragen. Want hoe ontwerp je eigenlijk een training die aansluit bij de vragen van je deelnemers? Hoe zet je de deelnemers aan het werk en voorkom je dat je zelf steeds aan het woord bent? En hoe krijg je die éne deelnemer mee die maar vragen blijft stellen en kritisch blijft fronsen? De trainersopleiding Van deskundige naar trainer biedt uitkomst.

Voor specialisten die hun kennis willen overdragen

De trainersopleiding Van deskundige naar trainer is bedoeld voor trainers met een inhoudelijke specialisatie. Je bent bijvoorbeeld verpleegkundige en leidt leerlingen op. Of je bent accountant en spijkert collega’s bij over de laatste veranderingen in de wetgeving.

Geef je trainingen die meer gericht zijn op communicatie en werk je ook met rollenspelen? Dan is de trainersopleiding Van deskundige naar trainer niet geschikt voor jou. Afhankelijk van je ervaring kun je dan kiezen uit drie opleidingen voor communicatietrainers: de vakopleiding train de trainer, de opleiding Excellent trainen of de leergang Didactisch Meesterschap.

Kom je er niet uit welke opleiding bij je past? Bekijk dan deze keuzehulp of bel met Peter Baggen op 06 543 08 229.

Wat levert de trainersopleiding Van deskundige naar trainer op?

In de trainersopleiding Van deskundige naar trainer leer je trainen met de methode van Karin de Galan. Dat is een breed geaccepteerde en toegepaste methode die je alle handvatten en structuur geeft voor het ontwerpen en uitvoeren van effectieve trainingen. De methode biedt je veel praktische instrumenten die hun nut bewezen hebben en waarmee je meteen aan de slag kunt.

Je maakt de trainingen praktijkgericht

Je kunt meteen de aandacht van de deelnemers trekken en vasthouden. Doordat je concrete situaties uit hun praktijk gebruikt, maak je de stof herkenbaar. Met praktijkopdrachten maak je de vertaalslag van theorie naar concreet handelen.

Ik kon wat ik leerde meteen toepassen op bestaande trainingen en een nieuwe aanvraag. Bijkomend voordeel is dat ik er veel meer energie uit haal. En de evaluaties van mijn trainingen zijn vooruit gegaan!
– Nicole de Boer Vakopleiding train de trainer

Je kunt deelnemers motiveren en omgaan met weerstand

Je weet hoe je deelnemers prikkelt en aanzet tot een actieve deelname aan de training. Wanneer je weerstand krijgt, weet je hoe je die ombuigt zonder dat je je gedraagt als een juf of meester.

Wat een verschil tussen de confrontatie op de eerste dag(‘Hier heb ik echt wat aan!’) en de laatste dag. Een verschil als tussen je eerste en laatste autorijles! Een prachtige opleiding.
– Alex van Gilst Vakopleiding train de trainer

Je ontwerpt snel en effectief

Doordat je snapt hoe mensen leren, kost de voorbereiding je minder tijd. Dankzij een goede start, herkenbare praktijkcases en afwisselende werkvormen bouw je een interactieve en uitdagende training op.

Je leert trainingen ontwerpen en geven d.m.v. een zeer goed toepasbaar model. Veel oefenen aan de hand van eigen praktijksituaties. Hierdoor kun je het geleerde meteen toepassen in je eigen trainingen.
– Clementine Schrijnwerkers Vakopleiding train de trainer

Je maakt een goede diagnose van de leerbehoefte

Met het diagnoseschema stel je scherp vast wat de deelnemers precies te leren hebben. Daardoor ga je veel gerichter te werk en maak je in trainingen onderscheid tussen need to know en nice to know.

Intensieve en leuke training waarin je veel en goed toepasbare zaken leert om te zorgen dat je deelnemers echt dingen gaan leren en toepassen in de praktijk. Heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt.
– Carla van Wees Vakopleiding train de trainer

Je staat ontspannen voor de groep

Je laat de deelnemers effectief werken en snapt hoe je hen faciliteert. Schakelen in je rol is geen probleem: je gaat van deskundige naar procesbegeleider en weer terug. Lastige situaties brengen je niet meer van je stuk.

Ik heb door de training meer zelfvertrouwen gekregen en ben nu hard bezig om het geleerde toe te passen in Rwanda, Ethiopië en Bolivia. Een training bij de Galan school is echt het investeren waard!
– Hendrien Maat Vakopleiding train de trainer

Beschermd diploma

Na de trainersopleiding Van deskundige naar trainer heb je alle vaardigheden die je als trainer nodig hebt. Je kunt nog een stap verder gaan en je laten certificeren. Dan ontvang je een beschermd diploma van de Stichting Post HBO. Dat diploma geeft je een vrijstelling voor de audit ‘docent’ bij het CRKBO.

In korte tijd echt een heleboel trainingsvaardigheden geleerd. Voel me nu een ‘deskundige’ trainer en het lukt me direct om mijn deelnemers te bereiken en mijn kennis over te brengen.
– Yvonne de Kort Vakopleiding train de trainer

Hoe ziet de trainersopleiding Van deskundige naar trainer eruit?

Hieronder vatten we de bijzonderheden van de trainersopleiding Van deskundige naar trainer samen in 7 steekwoorden. Wil je alle informatie over het programma, het competentieprofiel en nog veel meer? Download dan hier de folder.

1. Super praktische en effectieve inhoud

In de trainersopleiding Van deskundige naar trainer leer je werken met de methode van Karin de Galan. Dat is een super praktische manier van trainen die zich ruimschoots bewezen heeft in de praktijk. Wil je weten wat de methode precies inhoudt? Download dan ons e-book.

2. Persoonlijke intake

We starten met een persoonlijke intake. Daarin kijken we samen wat je wilt leren en of trainersopleiding Van deskundige naar trainer bij je past. Als we van beide kanten ja zeggen, weet je dus zeker dat je goed zit.

Er is veel direct en persoonlijk contact, waardoor procedures makkelijk en helder verlopen. Met de trainers is persoonlijk contact en advies makkelijk te verkrijgen. Ze staan open voor alle vragen en feedback.
– Marcia Roozeboom Vakopleiding train de trainer

3. Kern: 8½ intensieve trainingsdagen

Je krijgt in totaal 8½ dag training. Daarin leer je telkens weer nieuwe aanpakken en technieken. We zetten de theorie kort op een rij en besteden het grootste deel van de tijd aan oefenen. Je oefent met eigen voorbeelden, zodat de stap naar je eigen praktijk klein is.

Een zeer bruikbare opleiding waarbij de focus echt ligt op trainersvaardigheden. Veel oefenen, niet met rollenspellen maar met eigen praktijksituaties. Wat, door de spreiding van de trainingsdagen, direct weer toepasbaar is in je eigen werk, dus direct rendement.
– Janneke Helsloot Vakopleiding train de trainer

4. Ontwerpopdrachten

 Tussen de trainingsdagen door maak je regelmatig ontwerpopdrachten. Dat doe je eerst voor een trainingsonderdeel en daarna voor een heel trainingstraject. Op elke ontwerpopdracht krijg je uitgebreid feedback van je trainer.

Zeer leuke en enthousiaste trainers, ze nemen je echt mee in hun verhaal. Laten je actief stoeien met de stof door gerichte oefeningen. Zijn scherp op feedback en zeer alert. Je krijgt als deelnemer het gevoel zeer serieus genomen te worden.
– Gerben Frosters Vakopleiding train de trainer

5. Kleine groepen

Je zit in een groep van maximaal 12 deelnemers en 1 trainer. Een groot deel van de tijd werk je in kleinere subgroepen (meestal 3 of 4 mensen) zodat je veel tijd hebt om zelf te oefenen.

Tijdens deze opleiding wordt theorie heel concreet toepasbaar gemaakt door oefeningen die betrekking hebben op je eigen praktijk. Er is veel ruimte voor durven, doen en uitproberen!
– Myrthe Maathuis Vakopleiding train de trainer

6. Intervisiegroep

Na de eerste twee dagen training kom je bij elkaar met een intervisiegroep. Samen bespreek je elkaars ontwerpen en leg je je eigen mening naast die van de trainer. Zo leer je sneller hoe je goede werkvormen ontwerpt.

Ondanks mijn 20 jaar ervaring heb ik als therapeut/coach nieuwe en meer didactische vaardigheden geleerd. De methode is erg toegankelijk en praktisch. Makkelijk toe te passen en zeer breed inzetbaar.
– Marjo Vliegen Vakopleiding train de trainer

 7. Twee minitrainingen

Tijdens de trainersopleiding Van deskundige naar trainer geef je twee keer een minitraining: halverwege en aan het eind. Beide dagen werken we in kleinere groepen, zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je krijgt persoonlijke feedback en oogst elke keer wat je al beheerst en waaraan je nog kan werken.

De combinatie van praktijk, veel oefenen en theorie maakt dat ik een hoop wijzer ben geworden. De persoonlijke benadering van de trainer is ook heel prettig.
– Dorine Wijnants  Vakopleiding train de trainer

Certificering met erkend post-HBO diploma

Na de trainersopleiding Van deskundige naar trainer kun je je ook laten certificering. Daardoor haal je nog meer uit de trainersopleiding en groeit je zelfvertrouwen. Als je slaagt, mag je jezelf gecertificeerd Karin de Galan-trainer noemen en ontvang je een erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs. Lees meer over de certificering.

Een heel inspirerende ‘hands on’ manier van trainen. Inmiddels heb ik getraind in Nederland, Macedonië en Hongarije en overal zijn deelnemers enthousiast en voelen ze zich echt betrokken bij de training. Een echte aanrader!
– Trijntje KootstraVakopleiding train de trainer

Praktische informatie

De trainersopleiding Van deskundige naar trainer kost € 3250. Als je wilt, kun je betalen in termijnen – samen spreken we dan een soepele betalingsregeling af. Er komt geen btw bovenop de prijs, want daarvan zijn we vrijgesteld. Alle reguliere kosten zijn inbegrepen in de prijs: begeleiding, zaalhuur, lunch en studiemateriaal. Je schaft het boek zelf aan, zodat je dat al voor de opleiding kunt lezen.

Wil je alle informatie over het programma, het competentieprofiel en nog veel meer bij elkaar? Download dan hier de folder.

Past de trainersopleiding Van deskundige naar trainer bij jou?

Misschien twijfel je of de trainersopleiding Van deskundige naar trainer bij je past. Hier vind je een keuzehulp om te bepalen of je  bij ons op je plek zit en welke opleiding het best aansluit.

Zin om mee te doen?

Geef je op voor de trainersopleiding Van deskundige naar trainer  via de blauwe inschrijfknop aan de zijkant van of onderaan deze pagina. Dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek. Samen met de trainer bekijk je dan wat je wilt leren en wat de opleiding biedt.