Didactisch ontwerpen voor Experts

Je bent deskundig in de inhoud van je vak en geeft er trainingen over of wilt dat gaan doen. Maar hoe doe je dat zo dat mensen ook écht leren? Als inhoudsdeskundige weet je veel en wil je vaak van alles behandelen in korte tijd. Voor je het weet, ben je zelf steeds aan het woord en leren je deelnemers tóch weinig. Dus hoe zorg je ervoor dat je de belangrijkste theorie behandelt, zonder de groep te overvoeren? Welke oefeningen kies je zodat je deelnemers actief aan het werk gaan met de stof en ze alles ook echt kunnen toepassen na je training in hun eigen praktijk?

Didactisch ontwerpen voor Experts

Met een goed ontwerp kun je veel gedoe tijdens je training voorkomen. Maar hoe vind je de juiste balans tussen theorie en oefenen, wat zijn doelgerichte werkvormen en hoe stel je de praktijk van je deelnemers centraal? Dat leer je allemaal tijdens de training Didactisch ontwerpen voor Experts.

Tijdens de training Didactisch ontwerpen voor Experts maak je een make-over voor een eigen trainingsonderdeel of ontwerp je een nieuw onderdeel. Zo werk je aan een programma dat je direct kunt gebruiken in je eigen praktijk. En hoef je je nóóit meer door 53 slides heen te werken voor een stille groep

Doelgroep: hard skills trainers

De training Didactisch ontwerpen voor Experts is bedoeld voor hardskills trainers: trainers die hun deelnemers helpen om vakinhoudelijke vaardigheden onder de knie te krijgen, zoals projecten managen, projectvoorstellen schrijven of softwarepakketten gebruiken.

Help je deelnemers om communicatievaardigheden onder de knie te krijgen, bijvoorbeeld over klantgericht werken, presenteren of leidinggeven? Dan ben je beter op je plaats in de training Activerend trainen.

Voorbeelden vakinhoudelijke vaardigheden

Speeches schrijven
LinkedIn gebruiken
Projectvoorstellen maken
Databases bouwen met Access
Klinisch redeneren
Stakeholderanalyses maken
Mechanical design in vacuüm

Voorbeelden communicatievaardigheden

Assertief reageren
Salesgesprekken voeren
Beoordelingsgesprekken voeren
Coachen
Gesprekken met patiënten voeren
Sollicitatiegesprekken voeren
Omgaan met medische missers

Meedoen aan Didactisch ontwerpen voor Experts?

Wil je meedoen aan de training Didactisch ontwerpen voor Experts? Sinds 1 januari 2024 kun je daarvoor terecht bij De Trainingexperts. Dat bureau is een unieke partner van de School voor Training en heeft een exclusieve licentie om trainersopleidingen te verzorgen aan de hand van de methode van Karin de Galan. De School voor Training werkt nauw samen met De Trainingexperts en is betrokken bij de kwaliteit van de trainingen en opleiders.

Bezoek hier de website van de Trainingexperts »

Waarom geeft de Trainingexperts deze training?

Juist omdat Didactisch ontwerpen voor Experts bedoeld is voor een specifieke doelgroep zijn er hoog gespecialiseerde opleiders voor nodig. Want experts worstelen vaak met de hoeveelheid theorie in hun trainingen. Daarvan is niet meteen duidelijk hoe je die omzet in gerichte oefeningen. Drie (oud-)trainers van de School voor Training waren en zijn gegrepen door die vraag en hebben zich daarin gespecialiseerd: hoe vertaal je inhoudelijke stof, die vaak taai is, naar een gefocuste, interactieve training. Zo is De Trainingexperts ontstaan vanuit de School voor Training: om de training voor vakinhoudelijke experts alle aandacht te geven die ze verdient.

Foto met de oprichters van De Trainingexperts en de School voor training.
Van links naar rechts: Daan, Jaco, Karin, Marleen en Peter

Hoe is de Trainingexperts verbonden aan de School voor Training?

Jaco heeft jarenlang gewerkt voor de School voor Training. Daan en Marleen doen dat ook al jaren en zijn nog steeds verbonden aan de School voor Training. Binnen de School voor Training werkten en werken we dus nauw samen. Die samenwerking zetten we door met de oprichting van deze partner. Karin en Peter staan De Trainingexperts met raad en daad bij om te sparren over het aanbod, de kwaliteit en de nieuwste kennis uit de wetenschap van het trainen. Over en weer verwijzen we naar elkaar door, zodat alle trainers de training krijgen die het best bij past bij hun praktijk.

Bezoek hier de website van de Trainingexperts »