Evidence based trainen

Evidence based trainen

Evidence based trainen is het achtste boek van Karin de Galan

Train-de-trainer Karin de Galan en onderzoeker Peter Baggen hebben hun krachten gebundeld en combineren praktijk met wetenschap. In Evidence-based trainen delen zij al hun inzichten om niet steeds betere, maar direct de meest effectieve én leukste trainingen neer te zetten.

Bekijk het de eerste hoofdstukken van Evidence based trainen »

Als professioneel trainer streef je naar geweldige trainingen waarin deelnemers geboeid leren en die veel transfer hebben. In de praktijk ontdek je steeds meer over wat werkt; je leert en verbetert jezelf continu. Dat is natuurlijk prima, maar het kan handiger. Met dit boek maak je in één keer een enorme sprong in je professionele ontwikkeling.

Bestel dit boek

Evidence-based trainen

Maak kennis met de wetenschap van het trainen, in praktijkgerichte hapklare brokken:
•    44 prachtige onderzoeken naar trainingsinterventies met verrassende conclusies, direct vertaald naar jouw training;
•    een excellente leertheorie die verklaart hoe deelnemers nieuwe vaardigheden leren;
•    een praktisch model voor trainingen in 4 stappen;
•    7 meta-evaluaties die laten zien hoeveel verschil evidence-based trainen maakt in de praktijk.

Aan het eind neemt Karin de Galan haar eigen methode van de glijbaan en de trap onder de loep en spaart ze zichzelf niet. Want ook de trainingen van Nederlands bekendste trainer bleken écht nog beter te kunnen.

Een boek van Karin de Galan betekent altijd een lekker concreet, helder geschreven en goed onderbouwd verhaal. Niet voor niets is zij al jaren toonaangevend in de trainingswereld. Maar in dit nieuwste boek heeft zij een alles veranderende extra toegevoegd: de wetenschap die onder de trainerspraktijk ligt.

Dit is echt een must-have en een eye-opener voor alle trainers die hun vak serieus nemen. Er blijkt namelijk wel degelijk een bewezen beste aanpak te zijn voor je training.

Evidence-based trainen is niet alleen een aanwinst voor de literatuur op het gebied van professionele ontwikkeling; het is een bron van inspiratie en een gids voor iedereen die streeft naar het creëren van impactvolle en wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Karin de Galan en Peter Baggen hebben echt iets bijzonders gecreëerd, een boek dat de potentie heeft om zowel de manier waarop we denken over training als hoe we trainingen geven grondig te verbeteren
– Jeanne Bakker, oprichter Brain Bakery

Heerlijk al die tips, want dat is echt het fijne van dit boek. Er zijn tips en interventies die werken en ze worden onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat heel leesbaar is door de stijl die we kennen van Karin de Galan, praktische uitleg, plaatje er bij en eenzelfde opbouw van de hoofdstukken.
– Ria van Dinteren, hoofdredacteur TVOO

Ik ben diep onder de indruk van het monnikenwerk dat zij en Peter hebben verricht om tot deze publicatie te komen. Want het is een immense klus om wetenschappelijk onderzoek dusdanig toepasbaar te beschrijven, dat je er als lezer écht wat aan hebt. Ze hebben jaren aan dit boek gewerkt en dat betaalt zich uit: dit boek is een wetenschappelijk én praktisch meesterwerk, toegankelijk geschreven en vol toepasbare aanbevelingen.
– Judith Budde, oprichter Het Balkon

Evidence Based Trainen: een meesterlijk boek! Hoe weet ik dat ik een boek goed vind? Daar heb ik mijn eigen “evidence” voor: telkens willen doorlezen, aan anderen vertellen wat ik heb gelezen en aantekeningen maken. Allemaal gebeurd.
– Tsjitske Dijkstra, mede-eigenaar Schouten China

Ik maak nooit reclame op LinkedIn. Maar voor één keer maak ik een uitzondering. Namelijk voor het boek ‘Evidence Based Trainen’ van Karin de Galan en Peter Baggen dat vandaag uitgekomen is. Ik had het voorrecht om 6 jaar geleden al eens feedback te geven op één van de allereerste drafts. Ik was, als trainer en voormalig wetenschapper, super enthousiast, want dit zou een uniek boek worden: een boek over de wetenschappelijke onderbouwing van het trainen, dat bestond nog niet! Tegelijkertijd was ik ook kritisch: want als je je trainingen wilt gaan onderbouwen met wetenschappelijke literatuur, naar wat voor onderzoeken verwijs je dan? Als je echt wat wil zeggen over de effectiviteit, heb je toch wel een Randomised Controlled Trial (RCT) nodig. Want alleen met een controlegroep weet je of je effect toe te schrijven is aan de interventie of aan andere factoren. En het liefst verwijs je ook nog naar meta-analyses. Kortom, fantastisch idee, maar niet zo eenvoudig om te realiseren. (…) Maar: het is ze gelukt! En hoe! Wat een geweldig boek hebben ze geschreven.

Naar mijn weten is dit het eerste boek dat trainingen en werkvormen wetenschappelijk onderbouwt. Want wat gebruiken we als trainers toch veel oefeningen waarvan we geen idee hebben of ze daadwerkelijk effectief zijn. Met dit handboek gaan we dit veranderen. Het boek bevat 44 onderzoeken naar trainingsinterventies, illustreert deze interventies met heldere tabellen en grafieken, citeert 7 meta-analyses, en baseert dit alles op een praktisch model voor trainingen in 4 stappen. Ieder hoofdstuk eindigt met de vertaling van de onderzoeksinzichten naar de praktijk van het trainen. Daardoor kun je de inzichten direct toepassen in je eigen training.
– Ellis Vyth, trainer voor coaches en onderzoekers