Summer school 2021

On- én offline beter trainen

Wil je een geweldige impuls geven aan je trainerschap? Tijdens de summer school leer je trainen met de methode van Karin de Galan. Dat betekent dat je de deelnemers meteen ‘aanzet’ en motiveert. Alle technieken die je leert tijdens de summer school kun je zowel online gebruiken als in het zaaltje .

De methode van Karin de Galan is didactisch sterk onderbouwd en tot in detail uitgewerkt. Letterlijk biedt het de punten op de i om je programma’s en uitvoering naar het volgende niveau te tillen. In mijn ogen is dit ook de enige methode die vrijwel een-op-een te vertalen is naar online trainingen. Een absolute aanrader dus!
– Harry StoffelenVakopleiding train de trainer

Summer school 2021

Sessie 1. Verleiden tot rollenspellen

Een training wordt pas spannend als je begint met een rollenspel over een echte casus in plaats van met de theorie. Maar hoe neem je de deelnemers daarin mee? Je leert hoe je ze uitdaagt én hun laat merken dat het veilig is om fouten te maken.

Sessie 2. Een ontdekkend rollenspel begeleiden

In het eerste rollenspel wil je dat bij alle deelnemers de kwartjes vallen. Iedereen gaat zien wat wel en niet werkt en voelt dat hij nog wat te leren heeft. Hoe begeleid je dat proces online veilig en scherp?

Sessie 3. Focus met de checklist

Comprimeer je theorie tot een handzame checklist. Daardoor beperk je je uitleg, leren deelnemers meer en kunnen ze zelfstandig oefenen. Je leert hoe je een goede checklist ontwerpt.

Sessie 4. Actief online: gevarieerde werkvormen

Cases in de chat, filmpjes, A/B vragen, een uitgeschreven voorbeeld – je kunt allerlei werkvormen gebruiken om deelnemers om actief te laten leren. Je leert hoe je die scherp ontwerpt en optimaal gebruik maakt van de online omgeving, zonder dat je allerlei andere programma’s hoeft beheersen.

Sessie 5. Persoonlijke supervisie

Je oefent een online rollenspel in een groepje van 3 tot 5 deelnemers. Iedereen probeert een stuk uit en krijgt feedback van elkaar en van de trainer.

In 5 ochtenden heb ik geleerd hoe ik als trainer mijn deelnemers meekrijg. Hoe ik ze direct kan laten oefenen met praktijksituaties, zonder aandacht en tijd te verliezen. Omdat de training online is, heb ik geleerd door naar Karin en Marleen te kijken hoe ik liefdevol kan afkappen, doorpakken en helder theorie kan uitleggen. Kortom een aanrader voor iedere trainer.

– Bert LandstraVakopleiding train de trainer

Persoonlijke feedback

Je krijgt twee keer persoonlijke feedback van de trainer: op de introductie van je rollenspel en op de checklist. Daardoor weet je zeker dat deze cruciale ingrediënten goed zijn.

Opname van je supervisie

Je neemt het rollenspel dat je begeleidt tijdens de supervisie op. Als je de opname terugkijkt, veranker je wat je geleerd hebt.

Elektronische leeromgeving

Je krijgt een half jaar toegang tot onze leeromgeving met extra uitlegvideo’s, verdiepingsvragen en video’s waarop je ziet hoe Karin rollenspellen begeleidt. Daardoor ga je de stof nog beter snappen en kun je die makkelijker toepassen, online én in het zaaltje.

Wat leer je niet?

In deze summer school leer je hoe je een (online)training didactisch goed opbouwt en uitvoert. Doordat we werken met Zoom leer je ook welke functies je daarvoor gebruikt. We leren je niet alle ins en outs van de andere onlineplatforms zoals Teams. Daarover kun je op internet veel instructiefilmpjes vinden.

Training en transfer

Voor de eerste vier bijeenkomsten houd je de hele dag vrij. De plenaire bijeenkomsten duren van 9.30 tot 13.00 uur. Daarna heb je een lange pauze. Van 15.00 tot 17.00 pas je de stof van die ochtend toe in een online oefengroep of je werkt aan je ontwerp. De ontwerpen mail je naar de trainer. Die geeft je binnen drie dagen feedback, zodat je het resultaat in de volgende bijeenkomsten kunt gebruiken.

Op de vijfde dag krijg je persoonlijke supervisie. De indeling daarvoor bepalen jullie samen in de eerste bijeenkomst. Houd alle dagdelen vrij tot dan.

We trainen volgens de methode die je zelf ook leert gebruiken. Daardoor leer je voortdurend op twee niveaus. Je leert van de inhoud die je krijgt én van wat je ons ziet doen. Aan het eind van elke sessie is vrijwel altijd gelegenheid om daarop te reflecteren en ons te bevragen.

Theorie, uitwerken en doen wisselen elkaar uitstekend af. Karin en Marleen zijn beiden enthousiast en het motto “practice what you preach” is hen op het lijf geschreven. De training is eigenlijk één grote demo waardoor je dus ook zelf direct ervaart wat werkt en hoe dat werkt. Voor mij een feestje om erbij te zijn en mijn trainingen naar een nog hoger plan te tillen!

– Cindy BakkerVakopleiding train de trainer

Voorbereiding

Voorafgaand aan de summer school koop en lees je het boek Online trainen van Karin de Galan. Je bekijkt ook Karins webinar Lessen uit de leerpsychologie. Daarin legt ze uit hoe je een training leerzaam en motiverend maakt.

Voor wie is de summer school bedoeld?

Je kunt meedoen aan de summer school als je communicatietrainer bent en zeker 1 jaar ervaring hebt met het begeleiden van rollenspellen.

Heb je de vakopleiding train de trainer al een tijdje geleden afgerond? Dan ben je ook zeer welkom in Summer school 2021. Je frist je oude vaardigheden op en leert die online toepassen.

Groepsgrootte

Bij de Summer school 2021 zit je in een groep van 8 tot 12 deelnemers.

Studiebelasting

De studiebelasting van de summer school 2021 bedraagt 40 uur: 10 uur voorbereiding (leeswerk en filmpjes + vragen op de leeromgeving), 20 uur training en 10 uur voor oefen- en ontwerpopdrachten.

Prijs

Meedoen aan de summer school 2021 kost € 1225. Daarvoor krijg je 5 ochtenden onlinetraining, 2 keer persoonlijke feedback van de trainer, 1 opname van een eigen rollenspel, 6 maanden toegang tot de elektronische leeromgeving en praktische checklisten voor het ontwerp en de uitvoering van de werkvormen die je leert. Het boek Online trainen, dat hoort bij de training, koop en betaal je zelf.