Introductiedag voor trainers

Overweeg je een opleiding of training bij ons te volgen en wil je eerst een dagje meelopen? Of willen jullie als team gaan werken met onze didactiek en eerst kijken of die aansluit? Elk kwartaal organiseren we een introductiedag voor trainers waarin je aan de slag gaat met onze methode. Daarmee breng je structuur in je trainingen. Je leert een werkvorm ontwerpen en begeleiden die je de volgende dag kunt toepassen in een eigen training. Aan het eind van de dag vertellen we ook iets over ons aanbod, zodat je kunt beoordelen of dat interessant is.

Doelgroep

De introductiedag is bedoeld voor trainers die overwegen om mee te doen aan onze opleidingen of trainingen.

Opbrengst

Wat levert de introductiedag voor trainers je op? Na afloop:
• snap je de didactiek van de ‘glijbaan en de trap’;
• herken je onze didactiek in je eigen trainingen en weet je wat je kunt veranderen om nog effectiever te trainen;
• kun je één werkvorm van de glijbaan ontwerpen en begeleiden.

Ik heb er vijftien jaar over gedaan om een methode te bedenken en die uit te werken in trainingen. Vijftien jaar. Met de glijbaanmethode van Karin heb ik in één middag het rendement van mijn trainingen verdubbeld. Eén middag! Karin’s kraakheldere methode is een geweldige hefboom, voor elke training.
– Joep Luycx Vakopleiding train de trainer

Programma

Het programma van de Introductiedag bestaat uit de volgende onderdelen.

Ontwerpen met de glijbaan en de trap

Een fijne training draait om twee dingen: deelnemers die hun uiterste best doen omdat ze gemotiveerd zijn en een opbouw waardoor ze écht resultaat boeken. In de praktijk zijn beide elementen nog weleens lastig. Niet elke deelnemer zit te springen om de training en al helemaal niet als die verplicht is. En sommige inhoud is best lastig te trainen zodat je je afvraagt of ze het nu echt wel kunnen.

Met de didactiek van Karin de Galan snap je wat nodig is om deelnemers te motiveren en ze echt iets te leren. Daardoor krijg je een duidelijke opbouw in je trainingen en ben je zeker van je ontwerp.
• Kunnen en willen als basiselementen
• De glijbaan: werken aan pijn en vertrouwen met specifieke werkvormen
• De trap: in vier stappen naar kunnen en doen

Veel van Karin en Daan geleerd, maar ook van de andere deelnemers! Ik heb kritisch gekeken naar mijn eigen training en weet na 1 dag al wat ik beter kan doen om mijn deelnemers ‘mee te krijgen’. Het smaakt absoluut naar meer!
– Emma de Goeje Vakopleiding train de trainer

De meerkeuzevraag: ontwerpen en begeleiden

Wat doe je als je steeds kritische vragen krijgt tijdens je uitleg? Of erger, als de deelnemers achteroverleunen en je het gevoel hebt dat je ze niet raakt? Dat voorkom je met de meerkeuzevraag. Je start met een casus en laat de deelnemers kiezen uit verschillende antwoorden. Doordat je er huis- tuin- en keukenvalkuilen in gestopt hebt, is niet duidelijk wat het ‘goede’ antwoord is. Zo maak je de discussie spannend: de deelnemers voelen zich uitgedaagd om elkaar te overtuigen. Daardoor worden ze nieuwsgierig en ontstaat er een lekkere sfeer.
• De meerkeuzevraag: dichtbij de praktijk
• Herkenbare valkuilen inbouwen
• Begeleiden: je eigen mening voor je houden, advocaat van de duivel spelen
• Autoriteit pakken: ik vind…
• De brug maken naar je uitleg

De introductiedag heeft me geïnspireerd om aan de slag te gaan met een nieuwe werkvorm. Ik heb de meerkeuzevraag gebruikt bij een workshop die ik op een congres moest geven. Hij werkte geweldig! Een ervaren deelnemer vertelde me na afloop dat hij echt aan het denken werd gezet en mijn uitleg daarna een eyeopener vond.
– Yvon van der Kroft Vakopleiding train de trainer

Kennismaken met ons aanbod

Aan het eind van de introductiedag heb je een goed beeld van onze aanpak. Je voelt dan ook of je enthousiast geworden bent en meer wilt. Daarom is er dan tijd om vragen te stellen over onze opleidingen, trainingen en maatwerk.

Ben al even op zoek hoe ik mijn trainingen naar een hoger niveau kan tillen inzake opbouw en hoe ik deelnemers naar huis kan sturen met bruikbare bagage i.p.v. enkel maar theoretische bagage. Op deze introductiedag gezien dat de training “Van deskundige naar trainer” daar perfect op aansluit. Dus daar gaan we voor!
– Kris Steegmans Vakopleiding train de trainer

Groepsgrootte

Tijdens de introductiedag voor trainers zit je in een groep met maximaal 20 deelnemers.

Studiebelasting

De introductiedag voor trainers duurt 1 dag. De totale studielast bedraagt 8 uur.

Prijs

Meedoen aan de introductiedag voor trainers kost €225 (vrijgesteld van BTW). Deze prijs is inclusief de werkvormenmap, een miniboekje over de didactiek van Karin de Galan, lunch, koffie en thee en een praktische checklist om de meerkeuzevraag te ontwerpen en begeleiden.