Instaptraject voor trainers

Je hebt je zinnen gezet op de vakopleiding train de trainer, maar die blijkt vol te zitten. Dan hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Met ons instaptraject kun je meteen aan de slag als trainer. Zo verlies je geen tijd en haal je naderhand des te meer uit de vakopleiding.

Waarom een instaptraject?

Je haalt meer uit de vakopleiding train de trainer wanneer je al wat ervaring hebt als trainer. Dan heb je een beter beeld van de praktijk, zodat je de theorie beter kunt plaatsen en de kwartjes sneller vallen. Je weet ook beter wat je goed afgaat en waarmee je nog moeite hebt, zodat je gerichter gaat leren.

Als je al vlieguren maakt, krijg je bovendien meer zelfvertrouwen. De eerste trainingen zijn vaak het spannendst en hoe sneller je die stap neemt, hoe eerder je kunt ontspannen.

Hoe ziet het instaptraject eruit?

Met het instaptraject kun je al gaan trainen voordat je begint met de opleiding. Het instaptraject bestaat uit 3 onderdelen.

1. Introductiemiddag

Tijdens de introductiemiddag krijg je een overzicht van onze methode. Daardoor krijg je meer inzicht in de stappen die nodig zijn om deelnemers te laten leren.

2. Rugzakdag

Om te kunnen trainen, is het handig als je kant en klare trainingsinhoud hebt zonder dat je je druk hoeft te maken over het ontwerp. Dat krijg je met onze dagen over communicatiemodellen. Kies één dag en volg die. De dag over Assertiviteit 2.0 is handig, omdat assertiviteit een breed model is waarbij iedereen baat heeft. Tijdens de dag leer je de inhoud en krijg je een map mee met uitdelers, checklisten en veel werkvormen. Daarmee kun je gemakkelijk een training bouwen.

3. Leeromgeving en boek

Je krijgt toegang onze elektronische leeromgeving. Daar vind je uitlegfilmpjes over de belangrijkste stappen in een training: hoe open je de training, hoe begeleid je een rollenspel, hoe geef je instructie, hoe ga je om met weerstand? Van alle stappen zie je ook voorbeelden uit echte trainingen. Vaak zie je Karin aan het werk, soms andere trainers. We ondertitelen wat de trainer doet, zodat je snapt welke stappen die zet.

Lees daarnaast het boek Zo werken rollenspellen echt! Dat geeft je handvatten om rollenspellen te begeleiden, een belangrijke vaardigheid voor elke communicatietrainer.

Aan de slag

Met dit instaptraject kun je aan het werk als trainer. Probeer dus een trainingsgroepje bij elkaar te krijgen – met een groepje van drie kun je al beginnen.

Je kunt op verschillende manieren deelnemers zoeken. Kijk in je vriendenkring, vraag collega’s en vrienden van collega’s. Misschien ken je iemand die een eigen bedrijf heeft. Bekijk welke vrijwilligersorganisaties er zijn in je woonplaats of plaats een oproep op LinkedIn of Facebook. Als je Karin noemt in je oproep op LinkedIn en aangeeft dat het voor onze opleiding is, kan zij je oproep delen.

In het begin is het handig om sessies van zo’n drie uur te plannen. Hoe vaker je hetzelfde programma kunt trainen, hoe fijner het is. Met de dag over assertiviteit kan je al twee dagdelen aanbieden: ‘nee zeggen’ en ‘aanspreken zonder ruzie’.

Voorbeeldtekstje: Aanspreken zonder ruzie?

Heb je last van collega’s die te hard telefoneren en krijg je een grote mond als je ze aanspreekt? Geeft je schoonmoeder je kinderen te veel snoep en krijg je ruzie als je er wat van zegt? Ik kan je leren hoe je iemand aanspreekt zonder gedoe.

Ik doe mee aan de Vakopleiding train de trainer van Karin de Galan en zoek mensen om mijn trainersvaardigheden op te oefenen. Wat krijg je?

  • Een gratis training van drie uur in een klein groepje.
  • De training is opgezet volgens de methode van Karin de Galan.
  • Na afloop hoor ik graag je feedback.

Heb je belangstelling? laat het me weten!

Wat kost het instaptraject?

Meedoen aan het instaptraject kost € 670. Daarvoor krijg je toegang tot de introductiemiddag, een rugzakdag en de leeromgeving. Het boek ‘Zo werken rollenspellen echt!’ koop je zelf. Doe je na het instaptraject mee aan de vakopleiding train de trainer? Dan betaal je € 5600 voor de opleiding in plaats van € 5750.

Optioneel: training ‘Rollenspellen met resultaat’.

Wil je meer steun om te starten als trainer? Volg dan de driedaagse training Rollenspellen met resultaat. Die dubbelt weliswaar met de vakopleiding train de trainer, maar dat is niet erg. Rollenspellen begeleiden, is de meest complexe vaardigheid die je als trainer moet beheersen. Elke keer dat je daarover leert, zul je nieuwe dingen ontdekken en een stap verder komen.