Excellent trainen

10-daagse groeiversneller voor ervaren trainers

Je hebt gekozen voor het beroep van trainer en staat wekelijks voor de groep. Dat gaat je goed af: de meeste deelnemers zijn tevreden en opdrachtgevers ook. Maar soms zit je te lang te puzzelen op programma’s, heb je last van deelnemers die geen zin hebben of kun je geen structuur vinden. Je werkt nu op gezond verstand en gebruikt wat je geleerd hebt van collega’s of een train de trainer. Maar je wilt beter weten wat je doet. Dan is de opleiding Excellent trainen misschien wat je zocht.

Voor ervaren communicatietrainers

De opleiding Excellent trainen is bedoeld voor communicatietrainers met meer dan 5 jaar ervaring. Je geeft vooral communicatietrainingen (bijvoorbeeld klantgericht communiceren of leidinggeven) en staat zeker een tot twee dagen per week voor de groep. Rollenspellen zijn daarbij een essentiële werkvorm.

 • Geef je communicatietrainingen, maar heb je minder dan 5 jaar ervaring? Kijk dan eens bij de vakopleiding train de trainer. Die is speciaal bedoeld voor startende communicatietrainers.
 • Geef je wel trainingen, maar over inhoudelijke vaardigheden, zoals LinkedIn-profielen maken, projectmanagement, omgaan met een softwarepakket? Dan ben je waarschijnlijk meer op je plaats in de opleiding Trainersvaardigheden voor Experts.
 • Kom je er niet uit welke opleiding bij je past? Bel dan met Peter Baggen op 06 543 08 229.

Ik werk als communicatietrainer bij een academisch ziekenhuis en train studenten die niet altijd zitten te springen om communicatieve vaardigheden. Een paar jaar geleden kreeg ik een echt nare evaluatie met de strekking: ‘De training van deze mevrouw kan maar beter facultatief worden, want als dit lesgeven is…’ Mijn eerste reactie was: ‘Shit, iemand heeft me door! Ik doe maar wat…’ Meteen daarna dacht ik: ‘Nu wil ik echt goed worden als trainer!’ Daarom ben ik deze trainersopleiding gaan doen.
In de opleiding heb ik veel geleerd. Maar nog belangrijker is dat studenten nu razend enthousiast zijn over mijn training. Vroeger zagen ze communicatieve vaardigheden altijd als een soort bezigheidstherapie, maar nu komt mijn vak als één van de beste uit evaluaties. Studenten vragen zelfs om meer! Dat komt doordat ik met deze trainingstechniek echt aansluit bij hun praktijk. Studenten hebben nu het gevoel dat ze echt wat kunnen met de vaardigheden die ik hun leer.
– Stéphanie Bakker Vakopleiding train de trainer

Bekijk de folder

Wil je meteen de uitgebreide folder bekijken over de opleiding Excellent trainen met het competentieprofiel, het programma en veel meer? Download die hier.

Wat levert de opleiding Excellent trainen op?

Met de opleiding Excellent trainen zet je een enorme stap in je vakmanschap.

Betere gesprekken met opdrachtgevers

Je kunt snel en precies onderzoeken wat de trainingsvraag is en van daaruit een programma maken dat opdrachtgever en deelnemers biedt wat ze willen.

Het diagnosemodel is een prachtig instrument dat mij echt van dienst is bij een eerste gesprek met een opdrachtgever. Een training op maat maken leer je door je in te leven in de deelnemer. Dan vanuit de deelnemer een training ontwerpen die precies is wat de deelnemer nodig heeft.
– Elsa Verseput Vakopleiding train de trainer

Sneller en beter ontwerpen

Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer keuzes je hebt in inhoud en werkvormen. Met onze didactiek krijg je een structuur, waardoor je beter en gemakkelijker ontwerpt. Je voelt je bovendien rustig over je ontwerp, want je weet dat je het goede gaat doen. Je hoeft dus niets meer bij te stellen op het laatste moment.

De opleiding zorgt ervoor dat je enthousiasme en ervaring als trainer worden onderbouwd met de juiste kennis en expertise. Het resultaat? Je kan trainingen geven en ontwerpen met een scherpe focus en dynamische opbouw die echt aansluiten bij je deelnemers.
– Tom Iterbeke Vakopleiding train de trainer

Geweldige werkvormen

Onze didactiek biedt je werkvormen waarmee je de groep motiveert en in de actie zet. Daardoor gaan deelnemers gemakkelijk zelfstandig aan de slag en leren ze zienderogen.

Na het volgen van de opleiding excellent trainen ben ik nog meer van het vak trainer gaan houden dan ik al deed. Door de heldere methode, focus op het leerrendement van de deelnemer en de vele eyeopeners ben ik helemaal verkocht. Het voelt zo natuurlijk aan, dat ik niet meer op de ‘oude’ manier kan trainen.
– Maarten Buur Vakopleiding train de trainer

Deelnemers met weerstand meekrijgen

Je kunt deelnemers binnen een uur laten ervaren ‘what’s in it for them’. Daardoor stapt iedereen in en zit jij relaxed aan de lunch.

Ik gaf tijdens mijn werk wel trainingen, maar was er niet voor opgeleid en wist daarom niet altijd waarmee ik bezig was. Tijdens deze superopleiding heb ik enorm veel geleerd: hoe je een training in elkaar zet, vaardigheden echt intraint en omgaat met weerstand. Ik kan nu met enthousiasme en vertrouwen doorgaan met trainen!
– Berry van Dam Vakopleiding train de trainer

Het groepsproces leiden

Je snapt waar weerstand vandaan komt, je herkent strubbelingen in het groepsproces en kunt daarop sturen. Daardoor krijg je veilige groepen en voel je jezelf ook op je gemak.

Voordat ik de opleiding startte, had ik als trainer al behoorlijk wat vlieguren gemaakt en deed dat vooral op intuïtie. Nu is mijn trainingsopbouw veel beter. Ik schakel bewust tussen ‘autoriteit’ en ‘intimiteit’, mijn instructies zijn duidelijk en ik weet wat te doen bij/met weerstand.
– Angelique de Kruijff Vakopleiding train de trainer

Meer rust

Trainen kan veel energie kosten. Met onze didactiek ga je ontspannen trainen. Het vakmanschap geeft je het vertrouwen dat je vrijwel elke groep aankan.

Zeer goede opleiding volgens het model van de Galan. Geeft helderheid en is zorgvuldig. Geeft een hoop vertrouwen met dit in je zak.
– Floris van Hall, Vakopleiding train de trainer

Echt resultaat

Voor, tijdens en na de training stuur je op gedragsverandering in de praktijk. Daardoor gaan de deelnemers de stof echt toepassen. Ze vertellen hun successen op de volgende trainingsdag en opdrachtgevers zeggen dat ze echt verschil zien, bijvoorbeeld door hogere verkoopcijfers of klantevaluaties.

Ik heb geleerd om trainingen op maat te ontwerpen gericht op de praktijk van mijn deelnemers. Zodat ik vanuit hun lastige situaties het huidig gedrag kan ombuigen naar nieuw gedrag. De opleiding is daarom direct toepasbaar.
– Maryse Versteeg-Nieuwenhuizen Vakopleiding train de trainer

Erkend diploma

Heb je alle trainingsdagen gevolgd, alle opdrachten gemaakt, de leeromgeving goed gebruikt en de kennistoets gehaald? Dan krijg je een erkend diploma van de Stichting Post HBO. Daarmee kun je voor de dag komen. Het diploma geeft je een vrijstelling voor de audit ‘docent’ bij het CRKBO en maakt dat je gemakkelijker lid kunt worden van de Nobtra, de beroepsvereniging voor trainers. Je mag bovendien het logo ‘Gediplomeerd Karin de Galan trainer’ voeren. Dat is een interessant signaal naar opdrachtgevers, want die vragen steeds vaker om een trainer die opgeleid is door ons.

Gratis oriëntatiewebinar en folder

Overweeg je om mee te doen aan de opleiding Excellent trainen, maar wil je ons eerst aan het werk zien? Kom dan naar het Oriëntatiewebinar. Daar ontdek je of de opleiding bij je past.

Wil je meteen de uitgebreide folder bekijken met het competentieprofiel, het programma en veel meer? Download die hier.

Hoe ziet de opleiding Excellent trainen eruit?

Hieronder vatten we de opleiding Excellent trainen samen in 7 steekwoorden.

1. Grondige intake

We beginnen met een persoonlijke intake. Samen gaan we na of de opleiding Excellent trainen past bij je leerwensen. Als dat zo is, ben je welkom.

Als ervaren trainer wilde ik wel zeker weten wat ik ging leren. In het voorgesprek met Roderik Bender ‘proefde’ ik de meerwaarde t.o.v. andere opleidingen. Als ik terugkijk, is dit meer dan waar gemaakt. Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt als trainer en pas het model van De Galan dagelijks toe in mijn trainingen.
– Hillebrand Ewolds Vakopleiding train de trainer

2. Tien intensieve trainingsdagen

De kern van de opleiding Excellent trainen bestaat uit 10 intensieve trainingsdagen. Daarin nemen we telkens een nieuw aspect van het trainerschap onder de loep.

Niet te veel theorie, maar precies genoeg. Er wordt veel geoefend in de opleiding waardoor je je vaardigheden als trainer daadwerkelijk vergroot.
– Marieke Villani Vakopleiding train de trainer

3. Persoonlijke begeleiding

Tijdens de opleiding Excellent trainen krijg je 8 keer feedback op een ontwerpopdracht en 2 keer feedback op een video van een eigen training. Je kunt ook kiezen voor supervisie in twee- of drietallen – dan komen jullie bij elkaar in de woonplaats van de hoofdtrainer.

4. De minitraining als knaller

Aan het eind van de opleiding Excellent trainen verzorg je een zelfontworpen minitraining van 45 minuten. En dan merk je hoeveel je in de afgelopen 7 maanden geleerd hebt.

Goede opleiding, leren door te doen. Trainen volgens een heldere en succesvolle methode (lees de boeken van Karin de Galan). Absolute aanrader.
– Jasper van den Brink Vakopleiding train de trainer

5. Ervaren mede-deelnemers

Je mede-deelnemers hebben allemaal gekozen voor het beroep van trainen. Iedereen staat wekelijks voor de groep en weet wat het vak met zich meebrengt. Net als jij willen ze nog meer uit hun trainingen halen en de puntjes op de i zetten.

De oefengroep geeft verdieping aan de opleiding waardoor het leerrendement nog hoger wordt. Het is een juweeltje dat ik in mijn rugzak van ervaringen stop.
– Floor Langenhuijsen Vakopleiding train de trainer

6. Transfer centraal

Alles wat je doet in de opleiding Excellent trainen is gericht op toepassing. Wat je vandaag leert, kun je morgen toepassen in je eigen trainingen.

De opleiding tot trainer is doelgericht en zeer praktisch. De checklists van Karin zijn legendarisch en zeer bruikbaar in je eigen trainingen.
– Romy de Rijk Vakopleiding train de trainer

7. Unieke leeromgeving

Een beeld zegt meer dan honderd woorden. Daarom krijg je tijdens de opleiding Excellent trainen toegang tot onze leeromgeving tjokvol voorbeelden uit echte trainingen, praktijkvragen en extra uitleg van de theorie.

Tussendoor heb je interactie met andere deelnemers om te sparren, pas je het geleerde toe in oefentrainingen, en krijg je feedback van de trainer op opdrachten. Er is een elektronische leeromgeving met filmpjes om te bekijken: die vind ik erg handig, aangezien je nog eens kunt nazien wat je hebt geleerd.
– Hans van Reeuwijk Vakopleiding train de trainer

Investering

Meedoen aan de opleiding Excellent trainen vraagt een investering van € 4750. Wat krijg je daarvoor?

 • 10 intensieve en hoogwaardige trainingsdagen.
 • 5 uur individuele begeleiding op je ontwerpen, je verslagen en je tussentijdse vragen.
 • 3 persoonlijke supervisiegesprekken over een stuk van je training.
 • Onze reader van met 21 hoofdstukken van Karin de Galan die nergens anders in druk verschijnen, toegespitst op de inhoud van de opleiding.
 • Ons eigen werkvormenboek met ruim 50 werkvormen waardoor je heel makkelijk kunt variëren in je training.
 • Het checklistenboek met 50 checklisten die je houvast geven bij ontwerpen en begeleiden van alle werkvormen.
 • 1 jaar lang toegang tot onze digitale leeromgeving tjokvol voorbeelden uit echte trainingen, praktijkvragen en extra uitleg over de theorie.
 • Beoordeling van je portfolio en van de kennistoets en aanvragen van het SPHBO-diploma plus inschrijven in het register.
 • 7 dagen verblijf in een trainingsaccommodatie.

Bij duurdere trainingsaccommodaties brengen we een opslag in rekening die we apart vermelden. We brengen geen btw in rekening, want daarvan zijn we vrijgesteld.

Ik vond het in eerste instantie best een investering, maar het is iedere cent waard! Door deze opleiding heb ik inmiddels al een groot gedeelte van mijn trainingen herschreven en is de kwaliteit absoluut gestegen. Ik weet nu dat ik mijn cursisten echt ander gedrag kan aanleren en dat maakt dat ik mijn trainingen beter kan verkopen.
– Anke Fokkens Vakopleiding train de trainer

Gratis oriëntatiewebinar en folder

Overweeg je om mee te doen aan de opleiding Excellent trainen, maar wil je ons eerst aan het werk zien? Kom dan naar het Oriëntatiewebinar. Daar ontdek je of de opleiding bij je past.

Wil je meteen de uitgebreide folder bekijken met het competentieprofiel, het programma en veel meer? Download die hier.

Praktische informatie

Een trainingsdag duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Een eventuele overnachting regel en betaal je zelf. Tijdens de opleiding Excellent trainen gebruik je drie boeken van Karin de Galan.

 • Trainen, een praktijkgids – vierde editie (Pearson, 2021).
 • Trainingen ontwerpen – derde editie (Thema, 2015 of later).
 • Zo werken rollenspellen echt (Thema, 2015 of later).

Je schaft de boeken zelf aan, zodat je ze al voor de opleiding kunt lezen. Je kunt de boeken hier bestellen.

Zin om mee te doen?

Geef je op via de inschrijfknop aan de zijkant van deze pagina. Dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek. Samen met de trainer bekijk je dan wat je wilt leren en wat de opleiding biedt.